Wat is uitdeuken zonder spuiten?

Uitdeuken zonder spuiten is dé methode om kleine deuken te repareren wanneer er geen schade aan de autolak is. Het is mogelijk om kleine deukjes als gevolg van parkeer-, transport- of hagelschade snel en doeltreffend te verwijderen met deze techniek. 

Dit gaat als volgt in zijn werk: het uitdeuken of restylen gebeurt van binnenuit. Eventuele deurpanelen of andere binnenbekleding wordt zorgvuldig verwijderd en de deuk wordt met speciaal strijklicht opgespoord. Daarna wordt de deuk met behulp van een professioneel hefboomsysteem van binnenuit ‘weggemasseerd’. Op deze manier hoeft er niet te worden geplamuurd of gespoten. Zodra de deuk of pit weer glad aanvoelt en één geheel is met de rest van de carrosserie, is de schade hersteld. Het paneel wordt daarna weer keurig gemonteerd en de deuk is compleet verdwenen. 

Uitdeuken zonder spuiten brengt veel voordelen met zich mee. Het is tot 85% goedkoper, de reparatie is zo gepiept en het is milieuvriendelijk. 

Vrijwel elke kleine deuk komt in aanmerking voor deze techniek. Een voorwaarde is wel dat de lak niet beschadigd mag zijn, want dan dient de schade alsnog gespoten te worden. Het belangrijkste is dat de deuk niet groter mag zijn dan een twee euromunt.